Cultuurnacht Houten | Programma
625
page-template-default,page,page-id-625,page-child,parent-pageid-928,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Een overzicht van het programma.

 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 0:00
 • 1:00
 • 2:00
 
 • 20:00
 • 20:30
 • 21:00
 • 21:30
 • 22:00
 • 22:30
 • 23:00
 • 23:30
 • 0:00
 • 0:30
 • 1:00
 • 1:30
 • 2:00
 • 2:30
 

Archeologie Museum

Schatten van Vechten – Fectio. Het Romeinse fort en het achterland
March 24th 20:30 - 23:00
Schatten van Vechten – Fectio. Het Romeinse fort en het achterland

Toen het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie rond 1867 werd gebouwd, stuitten de bouwers op funderingen van een veel oudere versterking. Het bleken resten te zijn van Castellum Fectio, een van de eerste Romeinse forten langs de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Archeologie stond in ons land toen nog in de kinderschoenen. Echter vanaf het eind van de 19de eeuw tot aan het moment dat het nieuwe Waterliniemuseum werd gebouwd, is er niet alleen door beroepsarcheologen opgegraven, maar ook door detector- en amateurarcheologen. Door de grote hoeveelheid vondsten krijgen we een goed beeld van het leven in de tijd dat de Romeinen hier waren. Een beeld van zowel het leven in het militaire fort als van de bewoners in het dorp er omheen.
Een vroege voorloper van de Rijn die langs het castellum liep vormde de grens - de Limes - en was ook een belangrijke handelsroute. De inheemse bevolking van het vroege Houten profiteerde van de aanwezigheid van de Romeinen. Zij hadden contact met elkaar en dreven handel. Getuigen daarvan zijn de vondsten op diverse plekken in Houten. Zo zijn er 3 Romeinse villa’s gevonden, ook wel “veteranen- boerderijen” genoemd. Grondsporen, delen van het verwarmingssysteem, dakpannen en muurschilderingen zijn daar het bewijs van.

De nieuwe expositie vertelt aan de hand van vondsten hoe het leven er in de Romeinse tijd aan toe ging. Wie zaten er in het Romeinse fort? Hoe ontstond het daarnaast gelegen kampdorp en waar kwamen deze mensen vandaan? Hoe ging men met elkaar om? Ook andere aspecten worden belicht, zoals het Romeinse huis en zijn bewoners, landbouw en veeteelt, het Romeinse leger, verkeer, nijverheid, handel, gezondheid en religie. Voor kinderen zullen diverse activiteiten worden georganiseerd rondom Romeinse thema’s.

De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 24 maart 2018 en is iedere dinsdag en zaterdag te bezichtigen van 11.00 tot 15.00 uur. Adres: Stationserf 99 te Houten.

Vanwege de Houtense Cultuurnacht zijn wij op 24 maart van 20.00 tot 23.00 uur open. U bent van harte welkom op de archeologiezolder van de Archeologische werkgroep “Leen de Keijzer”.

 
 

RK-Kerk

KNA
March 24th 20:30 - 21:00

 
Guy van Beek
March 24th 21:15 - 21:45
Guy van Beek

Als pianist blijf je je hele leven luisteren en studeren.. Het is fijn wanneer je dan eens in de 10 of 20 jaar iemand tegenkomt die voor jou de spijker precies op de kop slaat. Zo werd ik twee jaar terug op het North Sea Jazz Festival enorm geraakt door het trio van Thomas Enhco. Wat volgde was een niet te stuiten studie van zijn muziek…uitzoeken van zijn klankrijkdom, een intensieve mailwisseling, een bezoek aan de componist/pianist op zijn zolderkamertje in Parijs en het uitvoeren van zijn werk. Kijk ook even op Youtube voor een impressie https://youtu.be/GDsoytkGOww

 
Ope ning
March 24th 20:15 - 20:30

Officiële opening van de Cultuurnacht

 
 

Plein

RodeKruis Houten
Mar 24th 20:00 - Mar 25th 0:30
RodeKruis Houten

 
 

Roskam de Receptie

DJ
March 24th 21:45 - 22:00

 
DJ
March 24th 23:30 - 23:45

/span>


 
Priscilla and the Daltons
March 24th 20:30 - 21:45
Priscilla and the Daltons

Priscilla and the Daltons

Close harmony a capella door vijf enthousiaste mannen. Muziek maken is hun grote passie, danspasjes een stuk minder 😉

 
Lotte Walda
March 24th 22:00 - 23:30
Lotte Walda

Mijn naam is Lotte Walda en ik ben een singer-songwriter uit Limburg. Ervaringen: Pinkpop, Paradiso, Giels Talentenjacht, The Pinkpop Cover Contest gewonnen, Pop on Top, Bevrijdingsfestival Roermond, Kunstbende, Frankrijk, Enter the Wave festival, Curacao. Ik heb meegedaan aan Giels Talentenjacht. 15 november live optreden in Paradiso. Hier heb ik een duet gezongen met Douwe Bob. Dit liedje heb ik ook samen met hem geschreven. Dat was echt een hele mooie ervaring!
Mijn muziek is puur en eerlijk en uit het hart geschreven. De teksten die ik schrijf gaan over onderwerpen waar ik mensen mee probeer te inspireren. Die inspiratie vind ik in de wereld om mij heen. Het leukste is om van die ''eye-opener'' teksten te schrijven, over onderwerpen zoals vrijheid, het kind in jezelf terugvinden of je dromen achterna gaan.
Door me kwetsbaar op te stellen in mijn performance en mijn muziek kan ik niets anders dan mezelf zijn; zingen doe ik altijd met veel gevoel. Mensen zeggen vaak dat ze geraakt worden door mijn stem, dat is voor mij een van de mooiste complimenten om te ontvangen. Naast mijn eigen muziek speel ik regelmatig covers uit de jaren '60 en '70; ik kan me erg vinden in de puurheid van de artiesten uit deze tijd. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn: Janis Joplin, Nina Simone, Melanie en Joni Mitchell.

 
DJ +ACT
Mar 24th 23:45 - Mar 25th 1:15
 
 

Roskam MKB Assist

De Brouwerij

Erik Ankoné
March 24th 20:30 - 21:30
Erik Ankoné

Blues, folk and stories. It’s a boot-stomping, curl-shaking, moon-hollering experience that’ll bring you straight from the cold rolling hills of Tennessee to the heart of the hot, swampy Mississippi Delta. Erik plays on stage with his lifelong friends, and wouldn’t want it any other way. In between the songs he’ll gladly share all the great stories and adventures that surround his music. Come and see this born performer and his band of brothers at their best.

 
Steven Troch Band
March 24th 22:00 - 23:30
Steven Troch Band

2016 was een heel druk en spannend jaar voor Steven Troch en zijn band. Die band bestaat uit Belgisch-Nederlandse topmuzikanten die een dijk van een sound neerzetten. Sinds hun debuut begin 2016 volgde een reeks verbluffende concerten waaronder Duvel Blues, Moulin Blues en Antwerp R&B festival, om er maar enkele te noemen. Op dit moment is de Steven Troch Band zonder twijfel één van de beste roots-bluesbands die origineel eigen werk brengen in een vintage-jasje. Alles wordt altijd gespeeld met een bezielde overtuiging en klinkt authentiek en rijk aan diversiteit.

 
Allez Mama
March 25th 0:00 - 1:30
Allez Mama

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez mama versmelt stomende “dubbele kick” Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn. Vaak smijten ze met allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze.
(Citaat: Henk van der Horst – OOR).

 
DJ
Mar 24th 23:30 - Mar 25th 0:00
 
DJ
March 24th 21:30 - 22:00
 
 

Engel Champagne zaal

Another Jacket XL
March 24th 20:30 - 21:30
Another Jacket XL

Another jacket brengt nummers terug naar de essentie met een origineel, akoestisch geluid.
In de basis is Another jacket een singer/songwriter duo met de Houtense Daniëlle op zang en percussie en Edwin op gitaar en zang.
Samen met Marlieske op viool, Paul op (contra)bas en Ton op percussie spelen we in volledige bezetting onder de naam Another jacket XL. Een complete band met nog steeds het karakteristieke akoestische geluid. In iedere mogelijke samenstelling kunnen we een optreden verzorgen, Another jacket S, M, L en XL!
Naast het schrijven en spelen van eigen nummers heeft Another jacket een uitgebreide setlist met covers van o.a. Amy Winehouse, Adele, James Taylor, Ed Sheeran, Norah Jones en John Mayer.


 
Daan Quittner
Mar 24th 23:45 - Mar 25th 1:30
Daan Quittner

Daan Quittner (1989) studeert drums aan het conservatorium te Utrecht. Deze veelzijdige drummer heeft zich tijdens zijn studie meerdere stijlen eigen gemaakt, waarbij hij uitblinkt in moderne cross-overs. Zijn energieke ‘stage presence’ heeft hij ontwikkeld door met formaties die eigen werk maken op talloze podia in binnen- en buitenland te spelen. De combinatie van zijn drive en capaciteit om zich als muzikale kameleon te gedragen onderscheiden hem, en hebben er onder andere voor gezorgd dat hij met zijn band Boom Petit een live-EP heeft opgenomen met Anton Goudsmit en met zijn band Oliver Alexander is uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.


 
Without Johnny
March 24th 22:00 - 23:30
Without Johnny

Without Johnny

Na enkele jaren in een classic rock band te hebben gespeeld zijn Robert-Jan Zoll-Dijkema (gitaar en zang), Mark Gorlee (drums) en Peter Heijliger (bas) een andere weg ingeslagen.
Geïnspireerd door het John Mayer Trio bleken songs uit het repertoire van dit supertrio de juiste keuze voor Without Johnny, de toepasselijke naam van de nieuwe gevormde band.
Al gauw bleken ook de songs uit het solo repertoire van John Mayer een perfecte match, onze playlist is inmiddels grotendeels gevuld met een mix van deze songs!
Without Johnny speelt "John Mayer blues" met af en toe een uitstapje naar wat steviger repertoire, heeft een meeslepende groove en ligt lekker in het gehoor.


 
DJ
March 24th 21:30 - 22:00 
DJ
March 24th 23:30 - 23:45 
 

Engel Bar/Café

Omroep Houten
Mar 24th 20:00 - Mar 25th 1:00
Omroep HoutenJe hoefde niks te missen van de cultuurnacht 2018, want HoutenFM van Omroep Houten was er natuurlijk bij. Zaterdag 24 barst de twaalfde editie van de cultuurnacht los op 20 verschillende locaties. Verschillende binnen en buitenlandse artiesten kwamen naar Houten om een groot cultureel feest te bouwen. Omroep Houten was erbij in café/restaurant de engel, met de beste muziek en verhalen van de avond.

 
 

Engel Opkamer

Otto Wttewaal
March 24th 20:45 - 21:10
Otto Wttewaal

Rondleiding door de geschiedenis van het dorp Houten
Hoewel Houten tegenwoordig een dorp (stad) is van nieuwbouw woonwijken heeft het een rijke geschiedenis. Het Oude Dorp, bestaande uit het Plein en directe omgeving, is al 2500 jaar een plek waar mensen wonen. Van die vroegste bewoning is niets meer te zien, maar in de bestrating van de Burgemeester Wallerweg is wel de plattegrond aangegeven van een gebouw dat 2000 jaar geleden op die plek heeft gestaan. Dit vermoedelijk grotendeels in steen opgetrokken gebouw was een Romeinse villa. Een voor die tijd zeer luxe woning met muurschilderingen, vloerverwarming en een open galerij. Hier woonde het hoofd van een grote agrarische nederzetting die verder bestond uit een aantal boerderijen van hout. Nadat de Romeinen uit dit gebied waren weggetrokken blijven er in de directe omgeving van Houten mensen wonen. In de negende eeuw wordt er in de kleine nederzetting een kerk gebouwd, waarschijnlijk met gebruikmaking van de stenen van de Romeinse villa. Bij deze kerk komt een brink met daaromheen boerderijen. Deze brink, het huidige Plein, was de plek waar ’s avonds het vee naar toe werd gebracht zodat men daar zicht op had. Een brink of ook wel meent genaamd was gemeenschappelijk bezit van de inwoners van het dorp. Het woord gemeenschappelijk en gemeente is hier dan ook van afgeleid.
Tijdens de wandeling hoort u over de rijke geschiedenis van het dorp en wordt u gewezen op de nu nog aanwezige restanten hiervan.

Otto Wttewaall is Stadhistoricus van de gemeente Houten en voorzitter van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Hij is tevens eigenaar van het eeuwenoude landgoed Wickenburgh waar hij zaalruimte verhuurt voor vergaderingen, trouwerijen en passende feestjes. Van zijn hand zijn diverse boeken en artikelen verschenen over de geschiedenis van het grondgebied van de gemeente Houten.

 
Otto Wttewaal
March 24th 21:30 - 21:55
Otto Wttewaal

Rondleiding door de geschiedenis van het dorp Houten
Hoewel Houten tegenwoordig een dorp (stad) is van nieuwbouw woonwijken heeft het een rijke geschiedenis. Het Oude Dorp, bestaande uit het Plein en directe omgeving, is al 2500 jaar een plek waar mensen wonen. Van die vroegste bewoning is niets meer te zien, maar in de bestrating van de Burgemeester Wallerweg is wel de plattegrond aangegeven van een gebouw dat 2000 jaar geleden op die plek heeft gestaan. Dit vermoedelijk grotendeels in steen opgetrokken gebouw was een Romeinse villa. Een voor die tijd zeer luxe woning met muurschilderingen, vloerverwarming en een open galerij. Hier woonde het hoofd van een grote agrarische nederzetting die verder bestond uit een aantal boerderijen van hout. Nadat de Romeinen uit dit gebied waren weggetrokken blijven er in de directe omgeving van Houten mensen wonen. In de negende eeuw wordt er in de kleine nederzetting een kerk gebouwd, waarschijnlijk met gebruikmaking van de stenen van de Romeinse villa. Bij deze kerk komt een brink met daaromheen boerderijen. Deze brink, het huidige Plein, was de plek waar ’s avonds het vee naar toe werd gebracht zodat men daar zicht op had. Een brink of ook wel meent genaamd was gemeenschappelijk bezit van de inwoners van het dorp. Het woord gemeenschappelijk en gemeente is hier dan ook van afgeleid.
Tijdens de wandeling hoort u over de rijke geschiedenis van het dorp en wordt u gewezen op de nu nog aanwezige restanten hiervan.

Otto Wttewaall is Stadhistoricus van de gemeente Houten en voorzitter van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Hij is tevens eigenaar van het eeuwenoude landgoed Wickenburgh waar hij zaalruimte verhuurt voor vergaderingen, trouwerijen en passende feestjes. Van zijn hand zijn diverse boeken en artikelen verschenen over de geschiedenis van het grondgebied van de gemeente Houten.

 
Otto Wttewaal
March 24th 22:15 - 22:40
Otto Wttewaal

Rondleiding door de geschiedenis van het dorp Houten
Hoewel Houten tegenwoordig een dorp (stad) is van nieuwbouw woonwijken heeft het een rijke geschiedenis. Het Oude Dorp, bestaande uit het Plein en directe omgeving, is al 2500 jaar een plek waar mensen wonen. Van die vroegste bewoning is niets meer te zien, maar in de bestrating van de Burgemeester Wallerweg is wel de plattegrond aangegeven van een gebouw dat 2000 jaar geleden op die plek heeft gestaan. Dit vermoedelijk grotendeels in steen opgetrokken gebouw was een Romeinse villa. Een voor die tijd zeer luxe woning met muurschilderingen, vloerverwarming en een open galerij. Hier woonde het hoofd van een grote agrarische nederzetting die verder bestond uit een aantal boerderijen van hout. Nadat de Romeinen uit dit gebied waren weggetrokken blijven er in de directe omgeving van Houten mensen wonen. In de negende eeuw wordt er in de kleine nederzetting een kerk gebouwd, waarschijnlijk met gebruikmaking van de stenen van de Romeinse villa. Bij deze kerk komt een brink met daaromheen boerderijen. Deze brink, het huidige Plein, was de plek waar ’s avonds het vee naar toe werd gebracht zodat men daar zicht op had. Een brink of ook wel meent genaamd was gemeenschappelijk bezit van de inwoners van het dorp. Het woord gemeenschappelijk en gemeente is hier dan ook van afgeleid.
Tijdens de wandeling hoort u over de rijke geschiedenis van het dorp en wordt u gewezen op de nu nog aanwezige restanten hiervan.

Otto Wttewaall is Stadhistoricus van de gemeente Houten en voorzitter van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Hij is tevens eigenaar van het eeuwenoude landgoed Wickenburgh waar hij zaalruimte verhuurt voor vergaderingen, trouwerijen en passende feestjes. Van zijn hand zijn diverse boeken en artikelen verschenen over de geschiedenis van het grondgebied van de gemeente Houten.

 
 

AH Oude Dorp

De Weduwen
March 24th 21:30 - 22:00
De Weduwen

Verwacht bij De Weduwen geen zwartgeklede dames die rouwen om hun overleden man. Integendeel. De Weduwen zorgen voor sfeer, ontroering en romantiek. De Weduwen zijn 18 gepassioneerde zangeressen en zes muzikanten die al twintig jaar alles uit hun leven willen halen en dat graag met u willen delen.
De Weduwen doen dan ook veel meer dan zingen. We smachten, fluisteren, bezweren, imponeren, schreeuwen, ontroeren en sporen het publiek aan om vooral mee te doen. Het is feest, het is theater, het is het leven. Vol met zweet, tranen en heel veel glitters.
Op theatrale wijze bespelen we de toeschouwers met smartlappen, nederpop en eigen repertoire. Welke nummers we zingen, hangt af van de locatie waar we zijn en het publiek dat er komt. Door onze persoonlijke praatjes en aangepaste teksten is elk optreden van De Weduwen weer anders. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is dat er naar hartenlust meegezongen kan worden. En er valt ook veel, heel veel te swingen.

 
De Weduwen
March 24th 22:30 - 23:00
De Weduwen

Verwacht bij De Weduwen geen zwartgeklede dames die rouwen om hun overleden man. Integendeel. De Weduwen zorgen voor sfeer, ontroering en romantiek. De Weduwen zijn 18 gepassioneerde zangeressen en zes muzikanten die al twintig jaar alles uit hun leven willen halen en dat graag met u willen delen.
De Weduwen doen dan ook veel meer dan zingen. We smachten, fluisteren, bezweren, imponeren, schreeuwen, ontroeren en sporen het publiek aan om vooral mee te doen. Het is feest, het is theater, het is het leven. Vol met zweet, tranen en heel veel glitters.
Op theatrale wijze bespelen we de toeschouwers met smartlappen, nederpop en eigen repertoire. Welke nummers we zingen, hangt af van de locatie waar we zijn en het publiek dat er komt. Door onze persoonlijke praatjes en aangepaste teksten is elk optreden van De Weduwen weer anders. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is dat er naar hartenlust meegezongen kan worden. En er valt ook veel, heel veel te swingen.

 
 

de Zwijger

New Bond
Mar 24th 22:00 - Mar 25th 1:00
New Bond


New Bond staat voor strakke blues-rock van intens gevoelig tot gemeen spetterend, gemengd met uitdagingen richting verschillende muziekstijlen.


Van Walter Trout naar Stevie Ray, van Carolyn Wonderland naar Sass Jordan en van Bo Diddley naar Popa Chubby.

 
 

Opoe Spronk

Romay
March 24th 21:00 - 21:30
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld. 
Het afgelopen jaar heeft Romay veel eigen werk geschreven. 
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk. 
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone. 
 

 
Romay
March 24th 21:45 - 22:15
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld.
Het afgelopen jaar heeft Romay veel eigen werk geschreven.
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk.
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone.

 
Romay
March 24th 22:30 - 23:00
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld.
Het afgelopen jaar heeft Romay veel eigen werk geschreven.
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk.
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone.
 

 
 

bij Teus

Mitch Rivers
March 24th 21:00 - 23:30
Mitch Rivers

Mitch Rivers (27) schrijft soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Onder al die pastorale pracht sluimert echter een hongerige, rusteloze ziel. Zijn komende plaat mijmert tussen het vluchtige stadsleven en de open, uitgestrekte vlaktes.

De in Haarlem wonende muzikant speelde ooit in punkbands, maar raakte steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Zijn muziek sijpelt uit de poriën van de ziel: naakt, goudeerlijk, sexy en kwetsbaar. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers.
Het debuut van Mitch Rivers wordt in het voorjaar van 2018 verwacht. 
 

Van Dort

Splinter
March 24th 21:15 - 21:45
Splinter

Het Kistje

Voor de 4e keer speelt Theatergroep Splinter een zelfgeschreven eenakter in het thema van de Cultuurnacht: Erfgoed. Dit alles muzikaal omlijst door vader Albert en dochter Nicky van Dam!

Het monumentale pand aan het Plein in Houten is na lange leegstand gerenoveerd tot een wijnbar. Vanavond is de opening.
Wie komen hier op af? Welke geheimen dragen zij met zich mee en welke rol speelt dat kistje uit de kelder eigenlijk…..

Auteur: Albert van Dam
Spel: Carla Lammers, Jacqueline Stenekes, Lex Klaver, Margreet Ausems en Valentine Geluk


 
Splinter
March 24th 22:00 - 22:30
Splinter

Het Kistje

Voor de 4e keer speelt Theatergroep Splinter een zelfgeschreven eenakter in het thema van de Cultuurnacht: Erfgoed. Dit alles muzikaal omlijst door vader Albert en dochter Nicky van Dam!

Het monumentale pand aan het Plein in Houten is na lange leegstand gerenoveerd tot een wijnbar. Vanavond is de opening.
Wie komen hier op af? Welke geheimen dragen zij met zich mee en welke rol speelt dat kistje uit de kelder eigenlijk…..

Auteur: Albert van Dam
Spel: Carla Lammers, Jacqueline Stenekes, Lex Klaver, Margreet Ausems en Valentine Geluk


 
Splinter
March 24th 22:45 - 23:15
Splinter

Het Kistje

Voor de 4e keer speelt Theatergroep Splinter een zelfgeschreven eenakter in het thema van de Cultuurnacht: Erfgoed. Dit alles muzikaal omlijst door vader Albert en dochter Nicky van Dam!

Het monumentale pand aan het Plein in Houten is na lange leegstand gerenoveerd tot een wijnbar. Vanavond is de opening.
Wie komen hier op af? Welke geheimen dragen zij met zich mee en welke rol speelt dat kistje uit de kelder eigenlijk…..

Auteur: Albert van Dam
Spel: Carla Lammers, Jacqueline Stenekes, Lex Klaver, Margreet Ausems en Valentine Geluk


 
Splinter
March 24th 20:30 - 21:00
Splinter

Het Kistje

Voor de 4e keer speelt Theatergroep Splinter een zelfgeschreven eenakter in het thema van de Cultuurnacht: Erfgoed. Dit alles muzikaal omlijst door vader Albert en dochter Nicky van Dam!

Het monumentale pand aan het Plein in Houten is na lange leegstand gerenoveerd tot een wijnbar. Vanavond is de opening.
Wie komen hier op af? Welke geheimen dragen zij met zich mee en welke rol speelt dat kistje uit de kelder eigenlijk…..

Auteur: Albert van Dam
Spel: Carla Lammers, Jacqueline Stenekes, Lex Klaver, Margreet Ausems en Valentine Geluk

 
 

Dinner At Six

Inge Music
March 24th 21:00 - 22:30

Inge groeide op met muziek en toneel. Toen ze 15 was nam ze wat pianolessen en begon al gauw eigen nummers te schrijven. Ze leerde zichzelf ook gitaarspelen zodat ze dat kon toepassen bij het songwriten.
Op 19-jarige leeftijd begon ze met zanglessen. Ze speelde in diverse musical- en operaproducties. Maar naast het klassieke genre had ze ook een passie voor de populaire muziek.
Ze begon steeds meer (Engelstalige) liedjes te schrijven en in haar eigen thuis-studio demo’s op te nemen.

I
 
Dance DJ
March 24th 22:30 - 23:00

I
 
 

Basic2Basic

Toon van Mil
March 24th 20:45 - 21:15
Toon van Mil

Toon van Mil

Toon had al snel zijn hart verpand aan de gitaar. Via allerlei omwegen, van heavy metall-, fusion-, bruiloft-, top 40- en andersoortige bandjes kwam hij er toch steeds meer achter dat een gitaar alleen, met of zonder zang toch "zijn ding" was. Sinds een aantal jaren heeft hij zich dan ook op de acoustische gitaar gericht. (Hetgeen niet inhoudt dat hij op een electrische gitaar zijn weg niet weet te vinden !!) Als gitarist heeft hij ook als studiomuzikant mogen werken. Ook is Toon de mening toegedaan, dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. Dit heeft Toon doen besluiten een programma te voeren met enkel muziek die hij fijn vindt. Ook in zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft.

 
Toon van Mil
March 24th 21:30 - 22:00
Toon van Mil

Toon van Mil

Toon had al snel zijn hart verpand aan de gitaar. Via allerlei omwegen, van heavy metall-, fusion-, bruiloft-, top 40- en andersoortige bandjes kwam hij er toch steeds meer achter dat een gitaar alleen, met of zonder zang toch "zijn ding" was. Sinds een aantal jaren heeft hij zich dan ook op de acoustische gitaar gericht. (Hetgeen niet inhoudt dat hij op een electrische gitaar zijn weg niet weet te vinden !!) Als gitarist heeft hij ook als studiomuzikant mogen werken. Ook is Toon de mening toegedaan, dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. Dit heeft Toon doen besluiten een programma te voeren met enkel muziek die hij fijn vindt. Ook in zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft.

 
Henk
March 24th 20:30 - 20:45
Henk

Henk Gilhuis
Het kappersvak is een van de oudste beroepen ter wereld en nog steeds springlevend. Ook in Houten bloeit dit gilde als nooit tevoren. In al die kapperszaken worden niet alleen haren geknipt en gekapt, maar ook verhalen verteld. De meesten daarvan worden net zo snel vergeten als de afgeknipte haren opgeveegd. Maar niet allemaal!
In herenkapperszaak Basic2to Basic neemt verhalenverteller Henk Gilhuis u mee naar de tijd, waarin de kapper nog barbier heette. Een klant wil zich laten scheren, maar hij treft een eigenaardige winkel aan. En waar is de barbier?
Henk Gilhuis vertelt en maakt verhalen en gedichten. Over ontmoetingen, soms tot in de ziel, maar altijd met een scheut spanning en humor.
Ook vrouwen en mannen zonder baard zijn van harte welkom bij Basic2Basic om te komen luisteren hoe Henks barbiersverhaal verder gaat!

 
Henk
March 24th 21:15 - 21:30
Henk

Henk Gilhuis
Het kappersvak is een van de oudste beroepen ter wereld en nog steeds springlevend. Ook in Houten bloeit dit gilde als nooit tevoren. In al die kapperszaken worden niet alleen haren geknipt en gekapt, maar ook verhalen verteld. De meesten daarvan worden net zo snel vergeten als de afgeknipte haren opgeveegd. Maar niet allemaal!
In herenkapperszaak Basic2to Basic neemt verhalenverteller Henk Gilhuis u mee naar de tijd, waarin de kapper nog barbier heette. Een klant wil zich laten scheren, maar hij treft een eigenaardige winkel aan. En waar is de barbier?
Henk Gilhuis vertelt en maakt verhalen en gedichten. Over ontmoetingen, soms tot in de ziel, maar altijd met een scheut spanning en humor.
Ook vrouwen en mannen zonder baard zijn van harte welkom bij Basic2Basic om te komen luisteren hoe Henks barbiersverhaal verder gaat!

 
Henk
March 24th 22:00 - 22:15
Henk

Henk Gilhuis
Het kappersvak is een van de oudste beroepen ter wereld en nog steeds springlevend. Ook in Houten bloeit dit gilde als nooit tevoren. In al die kapperszaken worden niet alleen haren geknipt en gekapt, maar ook verhalen verteld. De meesten daarvan worden net zo snel vergeten als de afgeknipte haren opgeveegd. Maar niet allemaal!
In herenkapperszaak Basic2to Basic neemt verhalenverteller Henk Gilhuis u mee naar de tijd, waarin de kapper nog barbier heette. Een klant wil zich laten scheren, maar hij treft een eigenaardige winkel aan. En waar is de barbier?
Henk Gilhuis vertelt en maakt verhalen en gedichten. Over ontmoetingen, soms tot in de ziel, maar altijd met een scheut spanning en humor.
Ook vrouwen en mannen zonder baard zijn van harte welkom bij Basic2Basic om te komen luisteren hoe Henks barbiersverhaal verder gaat!

 
Toon van Mil
March 24th 22:15 - 23:00
Toon van Mil

Toon van Mil

Toon had al snel zijn hart verpand aan de gitaar. Via allerlei omwegen, van heavy metall-, fusion-, bruiloft-, top 40- en andersoortige bandjes kwam hij er toch steeds meer achter dat een gitaar alleen, met of zonder zang toch "zijn ding" was. Sinds een aantal jaren heeft hij zich dan ook op de acoustische gitaar gericht. (Hetgeen niet inhoudt dat hij op een electrische gitaar zijn weg niet weet te vinden !!) Als gitarist heeft hij ook als studiomuzikant mogen werken. Ook is Toon de mening toegedaan, dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. Dit heeft Toon doen besluiten een programma te voeren met enkel muziek die hij fijn vindt. Ook in zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft.

 
 

Jef Slijderink

HMC Piano talenten
March 24th 20:30 - 22:30
HMC Piano talenten

Pianoleerlingen van het Houtens Muziek Collectief delen hun enthousiasme voor de piano! Zij presenteren een breed programma met pianostukken van diverse componisten en uit verschillende tijden (klassiek, filmmuziek, jazz). De optredens worden verzorgd door gevorderde leerlingen van verschillende HMC pianodocenten en zal hier binnenkort gepubliceerd worden.
U bent van harte welkom!

 
 

Kwalitaria

Rik Hoogland
March 24th 21:00 - 23:00
Rik Hoogland

Rik Hoogland
Al ruim 25 jaar in het vak en daarmee een begrip in onze regio van Jazz tot Soul en van Smartlap tot Soul

 
 

Gemeentetoren (Plein)

Perspektief & Lef met letters Taalpodium en à Propos
March 24th 20:30 - 22:00
Perspektief & Lef met letters Taalpodium en à Propos

In de voorbereiding op Cultuurnacht 2018 is in Houten een bijzondere samenwerking ontstaan. Zo’n 20 schrijvers, dichters en fotografen vangen op eigen wijze het culturele erfgoed van Houten. Zij nodigen iedereen uit om tijdens de Cultuurnacht het resultaat te komen bekijken en beluisteren in de toren op het Plein. De dichters, schrijvers en fotografen gingen in tweetallen op pad in de bijgesloten PDF een overzicht van de thema’s:


 
 

Wagenmakerij Verweij

Saskia Bangma
March 24th 20:30 - 20:45
Saskia Bangma

Een verhaal neemt je even mee op reis, weg van de werkelijkheid. Misschien naar een plek elders op deze aarde, een land wat in geuren en kleuren, geluiden tot leven komt door de woorden van de verteller. Misschien naar een plek die nog nooit iemand heeft gezien, een plek die alleen in onze fantasie bestaat. Een mooi verhaal laat je tijd en omgeving vergeten.
Saskia Bangma vertelt dit soort verhalen. Verhalen die je even meenemen uit de realiteit. Alhoewel? Vanavond blijft Saskia met haar verhaal in Houten, in de Wagenmakerij waar zij ook vertelt. Zij neemt u mee terug in de tijd, naar de tijd waarin Houten nog een klein dorp was: alle wegen leidden naar het Plein, van een Rondweg was nog lang geen sprake. Veel families leefden van de fruitteelt of de landbouw. Een tijd waarin je zonder kloppen bij elkaar binnen liep. Iedereen kende elkaar, men wist altijd van welke familie je was.
In die tijd was daar ook al die Wagenmakerij. Generaties lang werden er al wagens gemaakt door de familie Verweij en sinds 1908 gebeurde dat in de Wagenmakerij op de Herenweg. Binnen rook het naar lijnolie en iepenhout. De werkdagen waren lang, maar lang niet zo volgepropt met werkzaamheden als nu. Er werd veel gelachen, maar er werden ook rake woorden uitgesproken.
En op een dag….

Als u wilt weten wat er toen gebeurde, moet u even bij de Wagenmakerij binnen komen lopen en u door Saskia mee laten nemen naar een andere tijd.


 
Saskia Bangma
March 24th 21:00 - 21:15
Saskia Bangma

Een verhaal neemt je even mee op reis, weg van de werkelijkheid. Misschien naar een plek elders op deze aarde, een land wat in geuren en kleuren, geluiden tot leven komt door de woorden van de verteller. Misschien naar een plek die nog nooit iemand heeft gezien, een plek die alleen in onze fantasie bestaat. Een mooi verhaal laat je tijd en omgeving vergeten.
Saskia Bangma vertelt dit soort verhalen. Verhalen die je even meenemen uit de realiteit. Alhoewel? Vanavond blijft Saskia met haar verhaal in Houten, in de Wagenmakerij waar zij ook vertelt. Zij neemt u mee terug in de tijd, naar de tijd waarin Houten nog een klein dorp was: alle wegen leidden naar het Plein, van een Rondweg was nog lang geen sprake. Veel families leefden van de fruitteelt of de landbouw. Een tijd waarin je zonder kloppen bij elkaar binnen liep. Iedereen kende elkaar, men wist altijd van welke familie je was.
In die tijd was daar ook al die Wagenmakerij. Generaties lang werden er al wagens gemaakt door de familie Verweij en sinds 1908 gebeurde dat in de Wagenmakerij op de Herenweg. Binnen rook het naar lijnolie en iepenhout. De werkdagen waren lang, maar lang niet zo volgepropt met werkzaamheden als nu. Er werd veel gelachen, maar er werden ook rake woorden uitgesproken.
En op een dag….

Als u wilt weten wat er toen gebeurde, moet u even bij de Wagenmakerij binnen komen lopen en u door Saskia mee laten nemen naar een andere tijd.


 
Saskia Bangma
March 24th 21:30 - 21:45
Saskia Bangma

Een verhaal neemt je even mee op reis, weg van de werkelijkheid. Misschien naar een plek elders op deze aarde, een land wat in geuren en kleuren, geluiden tot leven komt door de woorden van de verteller. Misschien naar een plek die nog nooit iemand heeft gezien, een plek die alleen in onze fantasie bestaat. Een mooi verhaal laat je tijd en omgeving vergeten.
Saskia Bangma vertelt dit soort verhalen. Verhalen die je even meenemen uit de realiteit. Alhoewel? Vanavond blijft Saskia met haar verhaal in Houten, in de Wagenmakerij waar zij ook vertelt. Zij neemt u mee terug in de tijd, naar de tijd waarin Houten nog een klein dorp was: alle wegen leidden naar het Plein, van een Rondweg was nog lang geen sprake. Veel families leefden van de fruitteelt of de landbouw. Een tijd waarin je zonder kloppen bij elkaar binnen liep. Iedereen kende elkaar, men wist altijd van welke familie je was.
In die tijd was daar ook al die Wagenmakerij. Generaties lang werden er al wagens gemaakt door de familie Verweij en sinds 1908 gebeurde dat in de Wagenmakerij op de Herenweg. Binnen rook het naar lijnolie en iepenhout. De werkdagen waren lang, maar lang niet zo volgepropt met werkzaamheden als nu. Er werd veel gelachen, maar er werden ook rake woorden uitgesproken.
En op een dag….

Als u wilt weten wat er toen gebeurde, moet u even bij de Wagenmakerij binnen komen lopen en u door Saskia mee laten nemen naar een andere tijd.


 
Saskia Bangma
March 24th 22:00 - 22:15
Saskia Bangma

Een verhaal neemt je even mee op reis, weg van de werkelijkheid. Misschien naar een plek elders op deze aarde, een land wat in geuren en kleuren, geluiden tot leven komt door de woorden van de verteller. Misschien naar een plek die nog nooit iemand heeft gezien, een plek die alleen in onze fantasie bestaat. Een mooi verhaal laat je tijd en omgeving vergeten.
Saskia Bangma vertelt dit soort verhalen. Verhalen die je even meenemen uit de realiteit. Alhoewel? Vanavond blijft Saskia met haar verhaal in Houten, in de Wagenmakerij waar zij ook vertelt. Zij neemt u mee terug in de tijd, naar de tijd waarin Houten nog een klein dorp was: alle wegen leidden naar het Plein, van een Rondweg was nog lang geen sprake. Veel families leefden van de fruitteelt of de landbouw. Een tijd waarin je zonder kloppen bij elkaar binnen liep. Iedereen kende elkaar, men wist altijd van welke familie je was.
In die tijd was daar ook al die Wagenmakerij. Generaties lang werden er al wagens gemaakt door de familie Verweij en sinds 1908 gebeurde dat in de Wagenmakerij op de Herenweg. Binnen rook het naar lijnolie en iepenhout. De werkdagen waren lang, maar lang niet zo volgepropt met werkzaamheden als nu. Er werd veel gelachen, maar er werden ook rake woorden uitgesproken.
En op een dag….

Als u wilt weten wat er toen gebeurde, moet u even bij de Wagenmakerij binnen komen lopen en u door Saskia mee laten nemen naar een andere tijd.


 
Saskia Bangma
March 24th 22:30 - 23:00
Saskia Bangma

Een verhaal neemt je even mee op reis, weg van de werkelijkheid. Misschien naar een plek elders op deze aarde, een land wat in geuren en kleuren, geluiden tot leven komt door de woorden van de verteller. Misschien naar een plek die nog nooit iemand heeft gezien, een plek die alleen in onze fantasie bestaat. Een mooi verhaal laat je tijd en omgeving vergeten.
Saskia Bangma vertelt dit soort verhalen. Verhalen die je even meenemen uit de realiteit. Alhoewel? Vanavond blijft Saskia met haar verhaal in Houten, in de Wagenmakerij waar zij ook vertelt. Zij neemt u mee terug in de tijd, naar de tijd waarin Houten nog een klein dorp was: alle wegen leidden naar het Plein, van een Rondweg was nog lang geen sprake. Veel families leefden van de fruitteelt of de landbouw. Een tijd waarin je zonder kloppen bij elkaar binnen liep. Iedereen kende elkaar, men wist altijd van welke familie je was.
In die tijd was daar ook al die Wagenmakerij. Generaties lang werden er al wagens gemaakt door de familie Verweij en sinds 1908 gebeurde dat in de Wagenmakerij op de Herenweg. Binnen rook het naar lijnolie en iepenhout. De werkdagen waren lang, maar lang niet zo volgepropt met werkzaamheden als nu. Er werd veel gelachen, maar er werden ook rake woorden uitgesproken.
En op een dag….

Als u wilt weten wat er toen gebeurde, moet u even bij de Wagenmakerij binnen komen lopen en u door Saskia mee laten nemen naar een andere tijd.


 
 

Slaapspecialist Jongerius

Jos en Koen
March 24th 20:30 - 20:45
Jos en Koen

Je wekker gaat, je moet opstaan, even snel onder de douche, kleding van gisteren aan en een ontbijtje voor onderweg mee. Je fietst razendsnel naar het station, maar de trein rijdt net voor je neus weg. De volgende trein zit prop vol dus je moet de hele tijd staan. Op je werk kom je te laat in een vergadering, direct boze blikken naar je toe. Zuchtend schuif je aan. De verdeling is gemaakt en je trekt weer aan het kortste eind. Aan de slag dan maar, maar eerst koffie. Kut… automaat kapot. Dan eindelijk lunchtijd, eindelijk tijd om te ontbijten. Kut… bakje opengegaan in je tas. Uitspoelen bij de wc’s. Je collega’s kijken je met schuine blikken aan. Aan de slag maar weer. Om 17:00 heb je die deadline. Je moet je idee pitchen. Hele dag aan gewerkt. Je idee wordt afgekraakt. Kut… Eindelijk, het is 18:00, op naar huis. Maar nee, daar staat je baas. Kut… overwerken… Over werken gesproken, natuurlijk ben je weer ingedeeld bij die kut collega. Waarom kan hij niet gewoon door z’n neus ademen? Eindelijk dan echt, naar huis. Op het station haal je snel een maaltijdsalade die je in de trein opeet. Je moet weer staan en je spork breekt. Kut… Nou ja, honger heb je toch al niet meer. Waar staat je fiets ook alweer? Kut… fiets gestolen… Lopen dan maar, gelukkig regent het niet. Kut… toch wel.
Drijfnat kom je thuis, alles is donker en iedereen slaapt. Je bent doodmoe. Je trekt vermoeit je schoenen en je jas uit. Je sjokt de trap op en poetst je tanden. Je loop je slaapkamer in en ploft met een zucht op bed. Je gaat liggen en kan eindelijk je ogen sluiten. Je luistert naar de stilte. Je opent je ogen weer. Kut… je kan niet slapen.

 
Jos en Koen
March 24th 21:30 - 21:45
Jos en Koen

Je wekker gaat, je moet opstaan, even snel onder de douche, kleding van gisteren aan en een ontbijtje voor onderweg mee. Je fietst razendsnel naar het station, maar de trein rijdt net voor je neus weg. De volgende trein zit prop vol dus je moet de hele tijd staan. Op je werk kom je te laat in een vergadering, direct boze blikken naar je toe. Zuchtend schuif je aan. De verdeling is gemaakt en je trekt weer aan het kortste eind. Aan de slag dan maar, maar eerst koffie. Kut… automaat kapot. Dan eindelijk lunchtijd, eindelijk tijd om te ontbijten. Kut… bakje opengegaan in je tas. Uitspoelen bij de wc’s. Je collega’s kijken je met schuine blikken aan. Aan de slag maar weer. Om 17:00 heb je die deadline. Je moet je idee pitchen. Hele dag aan gewerkt. Je idee wordt afgekraakt. Kut… Eindelijk, het is 18:00, op naar huis. Maar nee, daar staat je baas. Kut… overwerken… Over werken gesproken, natuurlijk ben je weer ingedeeld bij die kut collega. Waarom kan hij niet gewoon door z’n neus ademen? Eindelijk dan echt, naar huis. Op het station haal je snel een maaltijdsalade die je in de trein opeet. Je moet weer staan en je spork breekt. Kut… Nou ja, honger heb je toch al niet meer. Waar staat je fiets ook alweer? Kut… fiets gestolen… Lopen dan maar, gelukkig regent het niet. Kut… toch wel.
Drijfnat kom je thuis, alles is donker en iedereen slaapt. Je bent doodmoe. Je trekt vermoeit je schoenen en je jas uit. Je sjokt de trap op en poetst je tanden. Je loop je slaapkamer in en ploft met een zucht op bed. Je gaat liggen en kan eindelijk je ogen sluiten. Je luistert naar de stilte. Je opent je ogen weer. Kut… je kan niet slapen.

 
Jos en Koen
March 24th 22:00 - 22:15
Jos en Koen

Je wekker gaat, je moet opstaan, even snel onder de douche, kleding van gisteren aan en een ontbijtje voor onderweg mee. Je fietst razendsnel naar het station, maar de trein rijdt net voor je neus weg. De volgende trein zit prop vol dus je moet de hele tijd staan. Op je werk kom je te laat in een vergadering, direct boze blikken naar je toe. Zuchtend schuif je aan. De verdeling is gemaakt en je trekt weer aan het kortste eind. Aan de slag dan maar, maar eerst koffie. Kut… automaat kapot. Dan eindelijk lunchtijd, eindelijk tijd om te ontbijten. Kut… bakje opengegaan in je tas. Uitspoelen bij de wc’s. Je collega’s kijken je met schuine blikken aan. Aan de slag maar weer. Om 17:00 heb je die deadline. Je moet je idee pitchen. Hele dag aan gewerkt. Je idee wordt afgekraakt. Kut… Eindelijk, het is 18:00, op naar huis. Maar nee, daar staat je baas. Kut… overwerken… Over werken gesproken, natuurlijk ben je weer ingedeeld bij die kut collega. Waarom kan hij niet gewoon door z’n neus ademen? Eindelijk dan echt, naar huis. Op het station haal je snel een maaltijdsalade die je in de trein opeet. Je moet weer staan en je spork breekt. Kut… Nou ja, honger heb je toch al niet meer. Waar staat je fiets ook alweer? Kut… fiets gestolen… Lopen dan maar, gelukkig regent het niet. Kut… toch wel.
Drijfnat kom je thuis, alles is donker en iedereen slaapt. Je bent doodmoe. Je trekt vermoeit je schoenen en je jas uit. Je sjokt de trap op en poetst je tanden. Je loop je slaapkamer in en ploft met een zucht op bed. Je gaat liggen en kan eindelijk je ogen sluiten. Je luistert naar de stilte. Je opent je ogen weer. Kut… je kan niet slapen.


 
Jos en Koen
March 24th 21:00 - 21:15
Jos en Koen

Je wekker gaat, je moet opstaan, even snel onder de douche, kleding van gisteren aan en een ontbijtje voor onderweg mee. Je fietst razendsnel naar het station, maar de trein rijdt net voor je neus weg. De volgende trein zit prop vol dus je moet de hele tijd staan. Op je werk kom je te laat in een vergadering, direct boze blikken naar je toe. Zuchtend schuif je aan. De verdeling is gemaakt en je trekt weer aan het kortste eind. Aan de slag dan maar, maar eerst koffie. Kut… automaat kapot. Dan eindelijk lunchtijd, eindelijk tijd om te ontbijten. Kut… bakje opengegaan in je tas. Uitspoelen bij de wc’s. Je collega’s kijken je met schuine blikken aan. Aan de slag maar weer. Om 17:00 heb je die deadline. Je moet je idee pitchen. Hele dag aan gewerkt. Je idee wordt afgekraakt. Kut… Eindelijk, het is 18:00, op naar huis. Maar nee, daar staat je baas. Kut… overwerken… Over werken gesproken, natuurlijk ben je weer ingedeeld bij die kut collega. Waarom kan hij niet gewoon door z’n neus ademen? Eindelijk dan echt, naar huis. Op het station haal je snel een maaltijdsalade die je in de trein opeet. Je moet weer staan en je spork breekt. Kut… Nou ja, honger heb je toch al niet meer. Waar staat je fiets ook alweer? Kut… fiets gestolen… Lopen dan maar, gelukkig regent het niet. Kut… toch wel.
Drijfnat kom je thuis, alles is donker en iedereen slaapt. Je bent doodmoe. Je trekt vermoeit je schoenen en je jas uit. Je sjokt de trap op en poetst je tanden. Je loop je slaapkamer in en ploft met een zucht op bed. Je gaat liggen en kan eindelijk je ogen sluiten. Je luistert naar de stilte. Je opent je ogen weer. Kut… je kan niet slapen.

 
Jos en Koen
March 24th 22:30 - 22:45
Jos en Koen

Je wekker gaat, je moet opstaan, even snel onder de douche, kleding van gisteren aan en een ontbijtje voor onderweg mee. Je fietst razendsnel naar het station, maar de trein rijdt net voor je neus weg. De volgende trein zit prop vol dus je moet de hele tijd staan. Op je werk kom je te laat in een vergadering, direct boze blikken naar je toe. Zuchtend schuif je aan. De verdeling is gemaakt en je trekt weer aan het kortste eind. Aan de slag dan maar, maar eerst koffie. Kut… automaat kapot. Dan eindelijk lunchtijd, eindelijk tijd om te ontbijten. Kut… bakje opengegaan in je tas. Uitspoelen bij de wc’s. Je collega’s kijken je met schuine blikken aan. Aan de slag maar weer. Om 17:00 heb je die deadline. Je moet je idee pitchen. Hele dag aan gewerkt. Je idee wordt afgekraakt. Kut… Eindelijk, het is 18:00, op naar huis. Maar nee, daar staat je baas. Kut… overwerken… Over werken gesproken, natuurlijk ben je weer ingedeeld bij die kut collega. Waarom kan hij niet gewoon door z’n neus ademen? Eindelijk dan echt, naar huis. Op het station haal je snel een maaltijdsalade die je in de trein opeet. Je moet weer staan en je spork breekt. Kut… Nou ja, honger heb je toch al niet meer. Waar staat je fiets ook alweer? Kut… fiets gestolen… Lopen dan maar, gelukkig regent het niet. Kut… toch wel.
Drijfnat kom je thuis, alles is donker en iedereen slaapt. Je bent doodmoe. Je trekt vermoeit je schoenen en je jas uit. Je sjokt de trap op en poetst je tanden. Je loop je slaapkamer in en ploft met een zucht op bed. Je gaat liggen en kan eindelijk je ogen sluiten. Je luistert naar de stilte. Je opent je ogen weer. Kut… je kan niet slapen.


 
 

JC-Enter

Jam Session.
March 24th 20:30 - 23:00
Jam Session.

Vorig jaar voor t eerst op de cultuurnacht! Popschool Houten (HoutensMuziekCollectief) en het jongerenwerk Enter organiseren een Jamsessie. Muziek maken met mensen die je misschien nog nooit hebt ontmoet.. spannend, gezellig en inspirerend! Neem je gitaar, bas, drukstokken, zangtalent en/of saxofoon mee en vraag je leuke buurmeisje dat pianospeelt ook om mee te gaan! Alle instrumenten zijn welkom. Alle stijlen ook; Improvisatie en covers, voor jong en oud (13 tot 99)!
Er is een jammap aanwezig waaruit je inspiratie op kan doen, zelf instuderen en uitvoeren met medemuzikanten kan ook... Reserveer deze in het programma want kijken en luisteren is eigenlijk net zo leuk als zelf meedoen!

 
 

BrandweerKazerne

Shine
March 24th 20:45 - 21:00
Shine

Het optreden tijdens de Cultuurnacht zal worden verzorgd door de show-off en feminine dansgroep. Bij de feminine lessen staat vrouwelijkheid in dans centraal, door invloeden van verschillende dansstijlen als waacking, vogue en hiphop. In de les draait alles om samen dansen, plezier hebben en leren de leerlingen zichzelf presenteren. Deze lessen worden aangeboden door Sanne van Woudenberg, die zelf begon met dansen bij SHINE een aantal jaar geleden. Show-Off is de dans selectiegroep van SHINE. Voor deze groep moet je al wat danservaring hebben en je kan er alleen aan deelnemen als je door de auditie heen bent. Hier leren de leerlingen veel verschillende dansstijlen zoals danstheater, modern en meerdere stijlen binnen hiphop. Deze lessen worden gegeven op hoog niveau door onze docent Tushar Changoer. De leerlingen uit de show-off groep worden klaar gestoomd voor optredens!

 
Shine
March 24th 21:15 - 21:30
Shine

Het optreden tijdens de Cultuurnacht zal worden verzorgd door de show-off en feminine dansgroep. Bij de feminine lessen staat vrouwelijkheid in dans centraal, door invloeden van verschillende dansstijlen als waacking, vogue en hiphop. In de les draait alles om samen dansen, plezier hebben en leren de leerlingen zichzelf presenteren. Deze lessen worden aangeboden door Sanne van Woudenberg, die zelf begon met dansen bij SHINE een aantal jaar geleden. Show-Off is de dans selectiegroep van SHINE. Voor deze groep moet je al wat danservaring hebben en je kan er alleen aan deelnemen als je door de auditie heen bent. Hier leren de leerlingen veel verschillende dansstijlen zoals danstheater, modern en meerdere stijlen binnen hiphop. Deze lessen worden gegeven op hoog niveau door onze docent Tushar Changoer. De leerlingen uit de show-off groep worden klaar gestoomd voor optredens!

 
Shine
March 24th 21:45 - 22:00
Shine

Het optreden tijdens de Cultuurnacht zal worden verzorgd door de show-off en feminine dansgroep. Bij de feminine lessen staat vrouwelijkheid in dans centraal, door invloeden van verschillende dansstijlen als waacking, vogue en hiphop. In de les draait alles om samen dansen, plezier hebben en leren de leerlingen zichzelf presenteren. Deze lessen worden aangeboden door Sanne van Woudenberg, die zelf begon met dansen bij SHINE een aantal jaar geleden. Show-Off is de dans selectiegroep van SHINE. Voor deze groep moet je al wat danservaring hebben en je kan er alleen aan deelnemen als je door de auditie heen bent. Hier leren de leerlingen veel verschillende dansstijlen zoals danstheater, modern en meerdere stijlen binnen hiphop. Deze lessen worden gegeven op hoog niveau door onze docent Tushar Changoer. De leerlingen uit de show-off groep worden klaar gestoomd voor optredens!

 
Shine
March 24th 22:15 - 22:30
Shine

Het optreden tijdens de Cultuurnacht zal worden verzorgd door de show-off en feminine dansgroep. Bij de feminine lessen staat vrouwelijkheid in dans centraal, door invloeden van verschillende dansstijlen als waacking, vogue en hiphop. In de les draait alles om samen dansen, plezier hebben en leren de leerlingen zichzelf presenteren. Deze lessen worden aangeboden door Sanne van Woudenberg, die zelf begon met dansen bij SHINE een aantal jaar geleden. Show-Off is de dans selectiegroep van SHINE. Voor deze groep moet je al wat danservaring hebben en je kan er alleen aan deelnemen als je door de auditie heen bent. Hier leren de leerlingen veel verschillende dansstijlen zoals danstheater, modern en meerdere stijlen binnen hiphop. Deze lessen worden gegeven op hoog niveau door onze docent Tushar Changoer. De leerlingen uit de show-off groep worden klaar gestoomd voor optredens!

 
 

B&O Ed Baak

USConcert
March 24th 20:45 - 23:00
USConcert

Het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert) is hét studentensymfonieorkest van Utrecht en staat onder leiding van dirigent Bas Pollard. Het orkest werd opgericht in 1823 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Nederland. Ieder jaar gaat het orkest op tournee naar het buitenland. Zo zijn in voorgaande jaren landen bezocht als Turkije, Litouwen, Polen en Marokko.

 
 

B&O Ed Baak paint

Live Painting
March 24th 20:45 - 23:00
Live Painting

Wij, twee zelfstandige kunstenaars, werken regelmatig samen aan het project Kwastendans, deze keer live!! voor publiek bij Fred Baak.

 
 
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 
 • 17:00
 • 17:30
 • 18:00
 • 18:30
 • 19:00
 • 19:30
 • 20:00
 • 20:30
 

Schoneveld

Muziek op schoot
March 24th 18:00 - 18:40
Muziek op schoot

Muziek op schoot Sing-in! Voor het slapen gaan nog even fijn muziek maken. Met bekende en nieuwe liedjes zingen en dansen we de avond in. Christianne Maurer neem iedereen mee op een muzikale reis. Trommels of stokjes, samba-ballen of schudeitjes.....of toch een prachtig slaapliedje op het speeldoosje.......wie zal het zeggen!
Voor kinderen van 2 tot 4 jaar met hun (groot)ouders.
Kijk voor meer informatie op http://www.do-re-mini.nl .

 
Voorlees Concert
March 24th 19:00 - 20:00
Voorlees Concert

Liesbeth van der Lecq (bibliotheek Lek &IJssel) leest voor uit verschillende fantasievolle en spannende boeken. Jonge pianisten van het Houtens Muziek Collectief maken met hun pianospel de teksten extra levendig. Muziek en gesproken woord kleuren elkaar!
Een bijzonder optreden voor en door kinderen tot ongeveer 13 jaar.