Cultuurnacht Houten | Programma
625
page-template-default,page,page-id-625,page-child,parent-pageid-928,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Een overzicht van het programma.

 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • 0:00
 • 1:00
 • 2:00
 
 • 20:00
 • 20:30
 • 21:00
 • 21:30
 • 22:00
 • 22:30
 • 23:00
 • 23:30
 • 0:00
 • 0:30
 • 1:00
 • 1:30
 • 2:00
 • 2:30
 

RK-Kerk

Burgmüller-HKO olv T. de Vries
March 25th 20:30 - 21:00
Burgmüller-HKO olv T. de Vries

Houtenskamerorkest
Het Houtenskamerorkest is een amateurorkest in kamermuziekbezetting.
Het orkest is opgericht in september 1997 en staat al bijna 20 jaar onder leiding van Taco de Vries.
Plezier hebben in het spelen van klassieke muziek staat bij ons voorop. Veel van onze spelers hebben het musiceren van jongs af aan doorgezet, anderen hebben het na een stilte-periode weer opgepakt. Ook zijn er spelers die op latere leeftijd een muziekinstrument hebben leren spelen.
In deze bijna 20 jaar hebben we een flink repertoire opgebouwd van Barok, Klassiek en Romantische orkestmuziek.
We spelen bekende composities zoals de 40e van Mozart en het 5e Pianoconcert van Beethoven.

 
Rodyan van den Brink-Händel orgelconcert en HKO
March 25th 21:10 - 21:30
Rodyan van den Brink-Händel orgelconcert en HKO

Spelenderwijs is Rodyan van den Brink (1974) begonnen met orgel spelen. Als 3-jarige is ze het harmonium van opa en oma gaan ontdekken. Haar moeder heeft haar leren noten lezen en de eerste beginselen van het orgelspelen bijgebracht. Op 9-jarige leeftijd is Rodyan gestart met orgellessen bij de heer L.P.A. Pors in Ermelo. Een aantal jaren later is ze verder gegaan met lessen bij Erik-Jan van der Hel, cantor-kerkorganist van de Immanuelkerk in Ermelo. Van de 12 jaar lessen heeft ze naast orgelles ook een aantal jaren pianoles gehad. In diezelfde periode heeft Rodyan meerdere malen deelgenomen aan orgelconcoursen in o.a. Elburg en Meppel, waarbij ze in Elburg in 1998 een tweede plaats behaald heeft. Begin 2016 is Rodyan weer begonnen met orgelles bij Willeke Smits, cantor-organiste van de Tuindorpkerk in Utrecht. Sinds 14 jaar is Rodyan verbonden als organiste aan de Protestantse Gemeente in Houten en Odijk.

 
Band zonder Verbijfsvergunning
March 25th 21:45 - 22:30
Band zonder Verbijfsvergunning

Ik ben Amini een Afghaanse zanger en woon al meer dan 17 jaar in het asielzoekerscentrum in Utrecht .
Fahiem Popal zal mij begeleiden op de trommel en wij laten u genieten van traditionele Afghaanse muziek.

 
 

Jef Slijderink

HMC Piano talenten
March 25th 20:30 - 22:30
HMC Piano talenten

Pianotalenten van het Houtens Muziek Collectief laten van zich horen!
Bach op 4 piano's, Michael Jackson en virtuoos sprankelende Romantiek doen de vleugels van Slijderink sidderen van vreugde.

 
 

Roskam MKB Assist suite

Novatia
March 25th 20:30 - 21:45
Novatia

Sommige bands zijn druk bezig, maar zijn nog niet zo zichtbaar. Novatia heeft inmiddels de EP Reflection Of Thoughts uit. Dat moet het tij voor de band veranderen.
De progressieve rock van Novatia verdient de aandacht. Dat blijkt bij het luisteren van de vijf nummers op deze release. Waar niet alleen de composities goed in elkaar steken, blijkt de band ook te beschikken over begenadigde muzikanten. In zanger Joep Selen heeft de band een troef in handen waarmee de concurrerende bands het nakijken wordt gegeven. Opener ‘Flowing Thoughts’ laat dat direct goed horen. Zijn heldere stem werkt rustgevend. Daarnaast weet Novatia zijn muziek ook mooi op te sieren met sterke gitaarpartijen, zoals in menig solo naar voren komen.
De EP Reflection Of Thoughts laat horen dat Novatia zich echt niet zo schuw hoeft op te stellen. De mooie progressieve rock van dit vijftal is sterk van aard. Wie daarbij optelt dat de release ook te verkrijgen is met hun eerste EP erbij, weet dat hij zich geen buil kan vallen aan deze plaat.

 
Blue Monday
March 25th 22:00 - 23:30
Blue Monday

Blue Monday is een band opgericht eind jaren 80. Er is dus allang geen sprake meer van de zogenaamde Blauwe Maandag…..De Bandleden kennen elkaar al jaren, en zo is er een hechte vriendenclub ontstaan. Blue Monday onderscheidt zich van andere bands, doordat  ze hun uitdagingen zoeken in muziek die niet door elke willekeurige band gespeeld wordt. Dat resulteert vaak in een behoorlijk gewaagd repertoire. Voor een bruiloft- en partijenrepertoire moet je dan ook niet bij Blue Monday zijn!! De bandleden maken muziek die ze zelf vooral leuk en uitdagend vinden. Individuele  kwaliteiten worden daarbij uitgebuit en opgeschroefd. Het resultaat is dat de band als geheel voortdurend groeit in hun mogelijkheden. Dat zorgt voor verrassende reacties bij hun publiek. Zo hebben ze in de regio al een aardige naamsbekendheid opgebouwd. We spelen een mix van o.a Supertramp, Pink Floyd en diverse andere nummers

 
VandeVen Band
Mar 25th 23:45 - Mar 26th 1:30
VandeVen Band

De VandeVen Band is een van de weinige authentieke Rhythm ’n Blues bands in Nederland.
De band werd opgericht in 1999, en bouwde al snel een reputatie op met hun zeer energieke live optredens.
Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band.
Zijn karakteristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling .
Maar ook de andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Gitarist Harry Hardholt, saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen een ijzersterk geheel.
De muziek van VandeVen is gebaseerd op de Rhythm ’n Blues muziek uit New Orleans van artiesten als Dr.John, Fats Domino en The Meters, maar met een heel eigen stijl en interpretatie.
De groep heeft al diverse CD’s uitgebracht en is een graag geziene gast op bekende Nederlandse festivals, zoals het North Sea Jazz Festival, Oerol en De Parade.
VandeVen is een èchte live band, die speelt met hart en ziel.
Ze leven van de muziek en voor de muziek!


 
 
LDIS
March 25th 21:45 - 22:00
LDIS

Lightning Entertainment is een veelzijdige drive-in show. Wij maken er graag samen met jouw een onvergetelijk feest van! Lightning is een flexibele drive-in show die graag meedenkt en open staat voor samenwerkingen. Lightning maakt ieder feest uniek, geheel naar uw wensen. Van achtergrondmuziek tot swingende dansmuziek, we hebben alles voor u in huis. Je kunt er bij ons op rekenen dat we de muziek aanpassen aan het publiek, hierdoor is een hele avond dansen gegarandeerd! Vanzelfsprekend staan onze dj’s ook open voor verzoeknummers, en daarbij is de regel: niets is te gek!

 
LDIS
March 25th 23:30 - 23:45
LDIS

Lightning Entertainment is een veelzijdige drive-in show. Wij maken er graag samen met jouw een onvergetelijk feest van! Lightning is een flexibele drive-in show die graag meedenkt en open staat voor samenwerkingen. Lightning maakt ieder feest uniek, geheel naar uw wensen. Van achtergrondmuziek tot swingende dansmuziek, we hebben alles voor u in huis. Je kunt er bij ons op rekenen dat we de muziek aanpassen aan het publiek, hierdoor is een hele avond dansen gegarandeerd! Vanzelfsprekend staan onze dj’s ook open voor verzoeknummers, en daarbij is de regel: niets is te gek!

 
 

Plein

De Zes van Toni
March 25th 20:30 - 22:30
De Zes van Toni

Treed binnen in de kleinste concertzaal van Nederland en laat U trakteren op een intiem mini-concert door niemand minder dan Toni Rodero. Brengt hij een tranentrekker of toch iets controversieels? U gooit…, de dobbelsteen bepaalt en Toni zingt voor U de sterren van de hemel. Laat Uw emoties de vrije loop tijdens het caravanconcert des levens ‘De zes van Toni'’

 
 

Engel Champagne zaal

Die Holzers
March 25th 20:30 - 21:30
Die Holzers

Die Holzers
Beierkapel "Die Holzers" is afkomstig uit Houten en is opgericht in 1967.
De kapel bestaat momenteel uit twaalf energieke leden de allen lid zijn van Muziekvereniging Kunst na Arbied.
De Kapel is oorspronkelijk opgericht als Boerenkapel, toe nog onder de naam "Boem Boem".


 
DamesDraaienDoor
Mar 25th 23:45 - Mar 26th 1:30
DamesDraaienDoor

Dames Draaien Door is een artist agency die de beste vrouwelijke Nederlandse DJ’s, musici en vocalisten vertegenwoordigd, waarbij het draait om het creëren van een unieke mix van live entertainment en electronische muziek. Dames Draaien Door is uniek, origineel en verfrissend! Alle dames zijn elegant, hoog opgeleid, professioneel en zeer ervaren entertainers. Alle DJ’s en artiesten treden veelvuldig op in clubs, tijdens festivals of op corporate events in Nederland en daarbuiten. Het zijn allen zeer getalenteerde artiesten die exact weten hoe ze de gasten tijdens het event of feest moeten vermaken.
De DJ’s draaien van Allround (o.a. 80s/90s en top 40) tot Commerciële Dance muziek en zijn daardoor tijdens ieder type evenement inzetbaar. Alle artiesten kunnen individueel geboekt worden, maar ook als combinatie of als een totaal concept. We hebben voor ieder denkbaar evenement een goede combinatie van artiesten. Daarnaast kunnen we ook ondersteuning bieden bij zaken zoals techniek, aankleding, visuals, VJ’s en meer.
Daarnaast voorzien wij veel bruiloften van onze Female DJ’s en muzikanten, (waaronder ook veel BN’ers,) in binnen- en buitenland. 
Mitch Rivers Band
March 25th 22:00 - 23:30
Mitch Rivers Band

Mitch Rivers,

Met zijn voeten in de zuidelijke staten componeert Mitch Rivers nummers die smaken als bourbon voor de rusteloze ziel. Op de recent verschenen, in Electrosaurus Studio opgenomen debuut EP, is zijn soulvolle zang met schitterend gitaarwerk samengesmeed tot een rijk gevulde hand songs.
Live trapte hij dit jaar samen met zijn band af als support voor de Nederlandse tour van Luke Winslow King in o.a. 't Paard van Troje en Paradiso. Dit najaar zal Mitch Rivers zijn opwachting maken in de Popronde.

De Popunie over Mitch Rivers en zijn debuut ep: Mitchell Rivers is een uitstekende songschrijver en een al evenzo goede vertolker. Mitch is gezegend met een zeer welluidende stem. Hij leeft voor zijn muziek, iedere dag, ieder moment. Er ligt nu een prachtige debuut-ep waarin de verschillende kanten van zijn muzikale persoonlijkheid samensmelten. Kopen!!


 
DJ Prolatido
March 25th 21:30 - 22:00
DJ Prolatido

Mijn naam is Twan Pielaat en mijn passie is het entertainen van mensen door middel van muziek. Mijn doel als DJ / Producer is om hier zo ver mogelijk mee te komen!


 
DJ Prolatido
March 25th 20:00 - 20:30
DJ Prolatido

Mijn naam is Twan Pielaat en mijn passie is het entertainen van mensen door middel van muziek. Mijn doel als DJ / Producer is om hier zo ver mogelijk mee te komen!


 
DJ Prolatido
March 25th 23:30 - 23:45
DJ Prolatido

Mijn naam is Twan Pielaat en mijn passie is het entertainen van mensen door middel van muziek. Mijn doel als DJ / Producer is om hier zo ver mogelijk mee te komen!


 
 

Engel Bar/Café

Omroep Houten
March 25th 20:00 - 23:00
 
 

Alle Horeca

Jasper Smit
March 25th 20:15 - 22:00
Jasper Smit

“Ik vind niets leuker dan huiskameroptredens! (ja: zélfs leuker dan spelen in het Nieuwe Luxor)”
Jasper Smit (finalist Cameretten 2015) zingt over hele dikke vrienden, gemiste bussen, vioolmeisjes, op de Kalverstraat-met-hotel komen en katten. Want dat zijn kak-belangrijke onderwerpen.
Met een grote glimlach gooit hij bommetjes in liedjes-vorm: vaak grappig, altijd schurend, schaamteloos eerlijk.
Hilariteit en ontroering gaan hand in hand, en zowel qua mimiek als tekstueel bespeelt de ervaren Jasper met gemak het podium en publiek. Jasper kan remmen en gas geven. Hij durft stiltes te laten vallen, om uiteindelijk (...) publiek en jury in te pakken.
Jury Cameretten Festival
Zanger van scherpe en grappige liedjes, waarbij hij zichzelf zeer kundig op de gitaar begeleidt
De Volkskrant


 
 

de Zwijger

Six String Society
Mar 25th 22:00 - Mar 26th 1:00
Six String SocietySix String Society


De basis voor Six String Society is ruim 20 jaar geleden gelegd toen wij samen in een coverband gingen spelen. Met deze coverband hebben wij op vele podia in Nederland mogen optreden.

Voor sommige locaties en gelegenheden bleek het volume van een complete band net iets te heftig. Het idee ontstond al snel om samen unplugged rockcovers te gaan spelen.

Twee gitaren en twee stemmen... Met een repertoire van ruim 200 covers is Six String Society in staat om op vrijwel iedere muzikale gelegenheid haar plaats te vinden. Indien gewenst blijven wij op de achtergrond en treden juist op de voorgrond als u hierom vraagt.

Met Six String Society boekt u een kwalitatief hoogstaande performance van unplugged rockcovers, evergreens, ballads en popsongs.

 
 

Coco Pazzo

Noi Due
March 25th 22:20 - 23:10
Noi Due

Noi Due bestaat uit zangeres Barbara Bak en gitarist Diederick Rebel. Het uitgebreide repertoire, intussen ruim 50 titels, bestaat voornamelijk uit luisterliedjes, maar er is ook ruimte voor up-tempo songs. Denk hierbij aan Eva Cassidy, Sting, Krezip, Anouk, Melissa Etheridge, The Beatles, Adèle, Red Hot Chili Peppers, Jefferson Airplane, Radiohead, Venice, Kelly Clarkson, Evanscence, Skunk Anansie, Vandenberg etc. Met andere woorden: variatie is ons ding!


 
Noi Due
March 25th 20:25 - 21:00
Noi Due

Noi Due bestaat uit zangeres Barbara Bak en gitarist Diederick Rebel. Het uitgebreide repertoire, intussen ruim 50 titels, bestaat voornamelijk uit luisterliedjes, maar er is ook ruimte voor up-tempo songs. Denk hierbij aan Eva Cassidy, Sting, Krezip, Anouk, Melissa Etheridge, The Beatles, Adèle, Red Hot Chili Peppers, Jefferson Airplane, Radiohead, Venice, Kelly Clarkson, Evanscence, Skunk Anansie, Vandenberg etc. Met andere woorden: variatie is ons ding!


 
Noi Due
March 25th 21:20 - 21:55
Noi Due

Noi Due bestaat uit zangeres Barbara Bak en gitarist Diederick Rebel. Het uitgebreide repertoire, intussen ruim 50 titels, bestaat voornamelijk uit luisterliedjes, maar er is ook ruimte voor up-tempo songs. Denk hierbij aan Eva Cassidy, Sting, Krezip, Anouk, Melissa Etheridge, The Beatles, Adèle, Red Hot Chili Peppers, Jefferson Airplane, Radiohead, Venice, Kelly Clarkson, Evanscence, Skunk Anansie, Vandenberg etc. Met andere woorden: variatie is ons ding!


 
 

Opoe Spronk

Romay
March 25th 21:00 - 21:30
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld. 
Toen kwam ze nog met haar eerste band. Nu is ze negentien en zoekt ze haar weg in de muziekwereld. 
De afgelopen maanden heeft Romay veel eigen werk geschreven. 
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk. 
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone. 
 

 
Romay
March 25th 21:45 - 22:15
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld. 
Toen kwam ze nog met haar eerste band. Nu is ze negentien en zoekt ze haar weg in de muziekwereld. 
De afgelopen maanden heeft Romay veel eigen werk geschreven. 
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk. 
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone. 
 

 
Romay
March 25th 22:30 - 23:00
Romay


ROMAY is een singer-songwriter uit Houten, die een aantal jaar geleden ook bij de Cultuurnacht heeft gespeeld. 
Toen kwam ze nog met haar eerste band. Nu is ze negentien en zoekt ze haar weg in de muziekwereld. 
De afgelopen maanden heeft Romay veel eigen werk geschreven. 
Romay vertelt en neemt het publiek mee in haar wereld. Met een gitaar in de hand, of achter de piano, speelt ze voornamelijk pop en modern folk. 
Verwacht dus eigen werk, maar ook covers van onder andere Keaton Henson, Bear’s Den en Angus & Julia Stone. 
 

 
 

bij Teus

EADON
March 25th 21:00 - 21:30
EADON

Eadon is een jonge singer songwriter. Geïnspireerd door de muziek van Lorde, Emily King en Lianna la Havas schrijft hij popnummers. Met zijn karakteristieke soulvolle stemgeluid zingt hij persoonlijke, verhalende liedjes die klinken als mooie kunstwerkjes.
 
EADON
March 25th 21:45 - 22:15
EADON

Eadon is een jonge singer songwriter. Geïnspireerd door de muziek van Lorde, Emily King en Lianna la Havas schrijft hij popnummers. Met zijn karakteristieke soulvolle stemgeluid zingt hij persoonlijke, verhalende liedjes die klinken als mooie kunstwerkjes.
 
EADON
March 25th 22:30 - 23:00
EADON

Eadon is een jonge singer songwriter. Geïnspireerd door de muziek van Lorde, Emily King en Lianna la Havas schrijft hij popnummers. Met zijn karakteristieke soulvolle stemgeluid zingt hij persoonlijke, verhalende liedjes die klinken als mooie kunstwerkjes.
 
 

Van Dort

Splinter
March 25th 21:00 - 21:30
Splinter

Onderweg
De wachtruimte op het vliegveld is vol. Het is mistig en ook deze vlucht is vertraagd en wordt misschien wel geannuleerd.
Het wachten brengt drie vrouwen nader tot elkaar.
Natuurlijk zijn ze teleurgesteld dat ze niet op tijd op hun bestemming zullen aankomen, maar gek genoeg is er is ook opluchting.
Drie vrouwen, drie redenen om niet te vertrekken.
Hun gesprekken maakt het wachten aangenamer, ieder verhaal is namelijk bijzonder.
En ze blijken meer gemeen te hebben dan dat ze op het eerste gezicht dachten.
De spelers van Splinter worden muzikaal ondersteund door Albert en Nicky van Dam


 
Splinter
March 25th 21:45 - 22:15
Splinter

Onderweg
De wachtruimte op het vliegveld is vol. Het is mistig en ook deze vlucht is vertraagd en wordt misschien wel geannuleerd.
Het wachten brengt drie vrouwen nader tot elkaar.
Natuurlijk zijn ze teleurgesteld dat ze niet op tijd op hun bestemming zullen aankomen, maar gek genoeg is er is ook opluchting.
Drie vrouwen, drie redenen om niet te vertrekken.
Hun gesprekken maakt het wachten aangenamer, ieder verhaal is namelijk bijzonder.
En ze blijken meer gemeen te hebben dan dat ze op het eerste gezicht dachten.
De spelers van Splinter worden muzikaal ondersteund door Albert en Nicky van Dam


 
Splinter
March 25th 22:30 - 23:00
Splinter

Onderweg
De wachtruimte op het vliegveld is vol. Het is mistig en ook deze vlucht is vertraagd en wordt misschien wel geannuleerd.
Het wachten brengt drie vrouwen nader tot elkaar.
Natuurlijk zijn ze teleurgesteld dat ze niet op tijd op hun bestemming zullen aankomen, maar gek genoeg is er is ook opluchting.
Drie vrouwen, drie redenen om niet te vertrekken.
Hun gesprekken maakt het wachten aangenamer, ieder verhaal is namelijk bijzonder.
En ze blijken meer gemeen te hebben dan dat ze op het eerste gezicht dachten.
De spelers van Splinter worden muzikaal ondersteund door Albert en Nicky van Dam


 
Splinter
March 25th 20:15 - 20:45
Splinter

Onderweg
De wachtruimte op het vliegveld is vol. Het is mistig en ook deze vlucht is vertraagd en wordt misschien wel geannuleerd.
Het wachten brengt drie vrouwen nader tot elkaar.
Natuurlijk zijn ze teleurgesteld dat ze niet op tijd op hun bestemming zullen aankomen, maar gek genoeg is er is ook opluchting.
Drie vrouwen, drie redenen om niet te vertrekken.
Hun gesprekken maakt het wachten aangenamer, ieder verhaal is namelijk bijzonder.
En ze blijken meer gemeen te hebben dan dat ze op het eerste gezicht dachten.
De spelers van Splinter worden muzikaal ondersteund door Albert en Nicky van Dam

 
 

AH Oude Dorp

De Weduwen
March 25th 21:15 - 22:00
De Weduwen

Verwacht bij De Weduwen geen zwartgeklede dames die rouwen om hun overleden man. Integendeel. De Weduwen zorgen voor sfeer, ontroering en romantiek. De Weduwen zijn 18 gepassioneerde zangeressen en zes muzikanten die al twintig jaar alles uit hun leven willen halen en dat graag met u willen delen.
De Weduwen doen dan ook veel meer dan zingen. We smachten, fluisteren, bezweren, imponeren, schreeuwen, ontroeren en sporen het publiek aan om vooral mee te doen. Het is feest, het is theater, het is het leven. Vol met zweet, tranen en heel veel glitters.
Op theatrale wijze bespelen we de toeschouwers met smartlappen, nederpop en eigen repertoire. Welke nummers we zingen, hangt af van de locatie waar we zijn en het publiek dat er komt. Door onze persoonlijke praatjes en aangepaste teksten is elk optreden van De Weduwen weer anders. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is dat er naar hartenlust meegezongen kan worden. En er valt ook veel, heel veel te swingen.

 
De Weduwen
March 25th 22:15 - 23:00
De Weduwen

Verwacht bij De Weduwen geen zwartgeklede dames die rouwen om hun overleden man. Integendeel. De Weduwen zorgen voor sfeer, ontroering en romantiek. De Weduwen zijn 18 gepassioneerde zangeressen en zes muzikanten die al twintig jaar alles uit hun leven willen halen en dat graag met u willen delen.
De Weduwen doen dan ook veel meer dan zingen. We smachten, fluisteren, bezweren, imponeren, schreeuwen, ontroeren en sporen het publiek aan om vooral mee te doen. Het is feest, het is theater, het is het leven. Vol met zweet, tranen en heel veel glitters.
Op theatrale wijze bespelen we de toeschouwers met smartlappen, nederpop en eigen repertoire. Welke nummers we zingen, hangt af van de locatie waar we zijn en het publiek dat er komt. Door onze persoonlijke praatjes en aangepaste teksten is elk optreden van De Weduwen weer anders. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is dat er naar hartenlust meegezongen kan worden. En er valt ook veel, heel veel te swingen.

 
 

Kwalitaria

DramaQueens
March 25th 20:00 - 23:00
DramaQueens

DramaQueens uit Houten, deze twee vriendinnen zingen samen de meest uiteenlopende nummers. Zij weten het publiek altijd op een passende manier te verrassen en maken overal een feestje van.

 
 

Hi Gain Guitars

TOONVANMIL
March 25th 20:15 - 21:45
TOONVANMIL


De Nederlandstalige popgroep "TOONVANMIL" is bezig een plek te krijgen tussen groepen zoals de Dijk, Bløf, het Goede Doel, van Dik Hout en de 3J's. Om die reden hebben zij tezamen met producer Evert Abbing, (Marco Borsato, van Dik Hout, Lois Lane), een CD gemaakt; het Koekoeksjong. De muziek is het beste te omschrijven als Nederlandstalige kwaliteitspop met een bite. Van scheurende tweestemmige gitaarsolo's tot aan een slaapliedje met enkel een akoestische gitaar en een accordeon als begeleiding. Gedreven, gepassioneerd, muzikaal en entertainend.


 
Muiden Posse
March 25th 22:00 - 23:30
Muiden Posse

Get ready to dance!
Verwekt in de 80’s, opgegroeid in de 90’s, gefeest in de 00’s en sinds de 10’s op het podium.
Van ska tot pop, van rock tot punk, Muiden Posse beleeft aan ieder nummer net zoveel plezier als jij. Deze band brengt covers van de jaren ’80 tot nu waarbij niemand stil kan blijven staan. Inderdaad, zij zelf ook niet.


 
 

JC-Enter

Jam Session.
March 25th 20:00 - 22:15
Jam Session.

Zaterdag 25 maart wordt er een jamsessie georganiseerd in jongerencentrum Enter door het jongerenwerk van 'van Houten&co', en het Houtens Muziek Collectief.
Emily van Orsouw, zangdocente en veelzijdig muzikante, zal gastvrouw zijn deze avond en de sessie van de nodige structuur voorzien.
Hoe gaat de jamsessie in zijn werk?
Bij binnenkomst krijg je een sticker of button waarop duidelijk staat welk instrument je bespeelt. Op deze manier is het makkelijk om bijvoorbeeld een drummer of zanger aan te spreken als je die voor jouw jamformatie nog zoekt.
Er zijn op de jamavond mapjes aanwezig met 20/30 standaard jamsongs in het pop, rock en blues genre zodat er altijd wat is om te spelen. Deze kun je ook vinden op de website en Facebook van 'Jong in Houten' en HMC en de zangstudio.
Als je een aantal muzikanten bij elkaar hebt die willen spelen, dan schrijf je je in op de inschrijflijst. Als je band nog niet compleet is dan kun je altijd aan de gastvrouw vragen om de band compleet te maken. Ook zijn er muziekdocenten van het HMC aanwezig die de band compleet kunnen maken.
Per formatie kun je 3 nummers spelen. Mocht je met een complete band komen, vraag dan ook een andere muzikant erbij of doe een ruil met een andere band om het jamgevoel te verhogen!
De deuren van Enter gaan open om 19.30 uur, de jamsessie start om 20.00 uur. Na de jamsessie, rond 22.30 uur, speelt de band Edison Effect. De entree is gratis en iedereen is welkom (ook als je geen instrument bespeelt en gewoon wilt komen kijken), jong en oud.
Wij gaan voor een gezellige en muzikale avond!

 
Edison Effect
March 25th 22:30 - 23:30
Edison Effect

Edison Effect is een indie-synthpop band uit Utrecht. Geïnspireerd door bands als The Naked and Famous, Depeche Mode, The 1975s en M83 brengen zij een dynamische muur van geluid. De vijfkoppige band combineert overstuurde gitaren
en grootse live drums met analoge synthesizers en vintage drummachines.
Ontmoet op het Conservatorium van Utrecht wilde Edison Effect een vernieuwende
sound brengen, zowel live als in de studio. De band houdt het hele opnameproces
in eigen hand. Het hele proces van schrijven tot opnemen en repeteren vindt plaats
in hun eigen studio in Utrecht.
In November 2015 bracht Edison Effect hun debuut EP Troubles In Paradise uit met
een gelijknamige single en videoclip. Daarbij speelden ze een tour van 16 shows
door heel het land. Samen met DJ Paul Mayson heeft de band “I’ll Come Back”
uitgebracht op Don Diablo’s label Hexagon.
Het debuutalbum is reeds opgenomen en staat gepland voor 2017. Deze plaat is
getekend bij Downtown Music Benelux (De Staat, Eefje de Visser, Janne Schra)..

 
 

Gemeentetoren (Plein)

Bastiaan de Zwitser
March 25th 20:30 - 20:45
Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser. De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie (...). Het is dan ook een niet kapot te krijgen vorm van vermaak, zeker in zijn geval. Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal. Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."
Schrijver Geert den Toom,
Na een bezoek aan een optreden van Bastiaan de Zwitser.


 
Bastiaan de Zwitser
March 25th 21:00 - 21:15
Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser. De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie (...). Het is dan ook een niet kapot te krijgen vorm van vermaak, zeker in zijn geval. Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal. Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."
Schrijver Geert den Toom,
Na een bezoek aan een optreden van Bastiaan de Zwitser.


 
Bastiaan de Zwitser
March 25th 21:25 - 21:40
Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser. De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie (...). Het is dan ook een niet kapot te krijgen vorm van vermaak, zeker in zijn geval. Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal. Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."
Schrijver Geert den Toom,
Na een bezoek aan een optreden van Bastiaan de Zwitser.


 
Bastiaan de Zwitser
March 25th 21:45 - 22:00
Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser. De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie (...). Het is dan ook een niet kapot te krijgen vorm van vermaak, zeker in zijn geval. Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal. Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem. De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."
Schrijver Geert den Toom,
Na een bezoek aan een optreden van Bastiaan de Zwitser.


 
 

Galerie KODH (Slinger)

Expositie Kunstenaars KODH
Mar 25th 20:00 - Mar 25th 22:00
Expositie Kunstenaars KODH

Vanaf donderdag 16 februari tot en met zaterdag 25 maart exposeren Ria van Rooijen, Nel Blokland en Paul Blokdijk in de galerie van KodH bij Houtense Helden. Ria maakt glasobjecten en Nel en Paul schilderen.

Ria laat zich inspireren en uitdagen door de vele mogelijkheden die glas biedt, zowel met het gieten van heet glas in een zandmal als met glasfusing. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren met als inspiratie de natuur, aarde, wind en water. Kijkend naar de gegoten heet-glas objecten veranderen deze van vorm en kleur. Het daagt uit om er een eigen verbeelding aan te geven. De gefusede glasobjecten en sieraden zijn speels, vrolijk en laten de fantasie werken.

Nel schildert met acrylverf op doek of op papier. Voornamelijk abstract op dit moment. Het daagt haar uit om kleur, licht, water en/of lucht op het doek te vangen. Ze experimenteert hierbij ook met verschillende materialen. Gebruikt soms eigen foto’s of beelden uit de media. Het is een spannend creatief proces, waar ze erg van geniet. In de loop der jaren heeft ze diverse cursussen gevolgd, zowel figuratief als abstract schilderen. Op dit moment boeit het haar het meest om de werkelijkheid te abstraheren, waarbij intuïtie, gevoelens en gedachten een grote rol spelen.

Paul schildert met aquarel of maakt pentekeningen. Geen groot werk, meestal 30 x 40 cm of 20 x 30 cm. Dat maakt zijn werk transportabel, zegt hij. Hij werkt heel realistisch van foto’s die hij of zijn vrouw hebben gemaakt, waarbij hij vooral de contrasten tussen licht en donker wil laten uitkomen. Hier laat hij vooral werk van Houten en omgeving zien, vooral uit het Kooikerspark, waar hun appartement op uitkijkt. Maar ook werk van Bonaire, Scandinavië of het Zwarte Woud heeft hij geschilderd en getekend.


 
 

BrandweerKazerne

 
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 
 • 18:00
 • 18:30
 • 19:00
 • 19:30
 • 20:00
 • 20:30
 • 21:00
 • 21:30
 

Schoneveld

Muziek op schoot
March 25th 18:00 - 18:40
Muziek op schoot

Muziek op schoot Sing-in! Voor het slapen gaan nog even fijn muziek maken. Met bekende en nieuwe liedjes zingen en dansen we de avond in. Christianne Maurer neem iedereen mee op een muzikale reis. Trommels of stokjes, samba-ballen of schudeitjes.....of toch een prachtig slaapliedje op het speeldoosje.......wie zal het zeggen!
Voor kinderen van 2 tot 4 jaar met hun (groot)ouders.
Kijk voor meer informatie op http://www.do-re-mini.nl .

 
Voorlees Concert
March 25th 19:00 - 20:00
Voorlees Concert

Liesbeth van der Lecq (bibliotheek Lek &IJssel) leest voor uit verschillende fantasievolle en spannende boeken. Jonge pianisten van het Houtens Muziek Collectief maken met hun pianospel de teksten extra levendig. Muziek en gesproken woord kleuren elkaar!
Een bijzonder optreden voor en door kinderen tot ongeveer 13 jaar.