De beeldende kunstenaars van Kunst om de Hoek zijn wederom vertegenwoordigd in de derde Cultuurnacht Houten. In de Gemeentetoren draait een videopresentatie met een overzicht van het werk van deze grote groep Houtense kunstenaars. Beslist de moeite waard en een mooi rustpunt tijdens de muzikale rondgang langs de podia.

Chris den Engelsman presenteert enkele videowerken die hij recent heeft gemaakt. De video’s ‘Kalypso01’ en ‘Kalypso02’ zullen worden vertoond in Chipolata. De video ‘NightVision’ is te zien op de kunsttentoonstelling in de oude Vico garage.


JoCa heeft de afgelopen twee edities van de Cultuurnacht geschilderd op muziek. In de eerste ‘Nacht’ liet zij zich inspireren door de jonge violiste Hannah Laurens. Vorig jaar stond JoCa in Chipolata bij de formaties Ambulant (zie foto) en Frozen Bread. Nu wordt het spannend, want ze sluit aan bij het programma van De Drie Boeddha’s, muzikaal omlijste poëzie. Kijk, voel, zie en ervaar over haar schouder mee in Chipo en deel je mening met haar en anderen.

Aldert Veltman zorgt voor bijzonder licht in de fietstunnel onder de Rondweg bij Chipolata. Te voet of met de fiets kan je hier even stilstaan op een plek waar je normaliter snel door heen gaat.

Kunst om de Hoek organiseert dit jaar voor de 13e keer de Houtense Kunstfietsdagen, op zaterdag 28 en zondag 29 juni.

Naar verwachting zullen weer zo’n 35 deelnemers van Kunst om de Hoek hun ateliers openstellen om recent werk te tonen aan de eigen plaatsgenoten. Noteert u dat weekend vast in uw agenda!De keuze van…
Lennart Ossendrijver

Elk jaar vragen we een Houtenaar om een kunsttentoonstelling in te richten met werken naar eigen keuze. Na twee succesvolle edities van ‘De keuze van…’ in Galerie Uilenburg aan de Loerikseweg zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Die is gevonden op een bijzondere plek, de voormalige garage ‘De Vico’ aan de Burgemeester Wallerweg (naast De Engel). De garage staat momenteel vrijwel leeg in afwachting van nieuwe plannen.

Lennart Ossendrijver is horecaondernemer, bekend van De Roskam en Zaal De Wereld. Hij is voor de Stichting Cultuurnacht Houten een belangrijke partner, want zonder de ruimhartige medewerking van de plaatselijke horeca kan de ‘Nacht’ niet op de huidige wijze worden georganiseerd. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat Lennart dit jaar zijn keuze van beeldende kunst heeft gemaakt.

Hij heeft werk geselecteerd van Houtense en niet-Houtense kunstenaars. Via de website van Kunst om de Hoek en een aantal bezoeken aan plaatselijke ateliers heeft hij zijn keuze laten vallen op werk van Harry Spee (realistische tekeningen), Chris den Engelsman (videopresentatie), Lia Rozendaal (het schilderij Styx) en Martine Kramer (houten beelden). Daarnaast heeft Lennart op basis van eigen aankopen een selectie gemaakt van kunstwerken van buiten Houten

Al met al een bijzondere verzameling, die een bezoek aan ‘De Vico’ rechtvaardigt. De tentoonstelling is op zaterdag ook overdag te bezichtigen.ontwerp: ontwerp77 | onwikkeling: 4bit internet & multimedia